wtorek, 16 grudnia 2014

Zielony koktajl - szpinak, awokado, banan, mango i cytryna

Tak to już jest, że gdy przychodzi sezon jesienno-zimowy, to w raz z nim pojawiają się grypy i mniejsze lub większe przeziębienia. Zadaniem zarazków jest oczywiście zarażać, a naszym zadaniem jest nie pozwolić im na to:) Dzisiaj właśnie propozycja, jak można "nawitaminizować" nasz organizm i przestać się bać kataru czy bólu gardła. Poza tym, jak każdy koktajl i ten smakuje WYBORNIE!

Składniki
  • 75 - 100 g świeżego szpinaku
  • 1 banan
  • 1 awokado
  • pół mango
  • pół cytryny
  • ok. 0,5 litra wody mineralnej niegazowanej lub przegotowanej wody
Wykonanie
Szpinak dokładnie myjemy, a pozostałe składniki obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze kawałki. Całość wrzucamy do blendera i zalewamy wodą. Całość dokładnie miksujemy - jeśli nasz koktajl jest za gęsty, dodajemy wody. Bomba witaminowa gotowa!





3 komentarze:

  1. szpinak i banan... nie przy przekonują mnie takie smaki

    OdpowiedzUsuń
  2. ja też uważam, że warto spróbować chociażby ze wzgledu na kolor :)

    OdpowiedzUsuń