poniedziałek, 2 września 2013

Sok z selera naciowego, marchwi i jabłka

W moim sadzie jabłka w zastraszającej liczbie spadają z drzewa, z kolei marchewka z ogródka aż się prosi, żeby ją wyrywać. Nie pozostało mi więc nic innego, jak kupić selera naciowego i przystąpić do pracy:) Kolor soku może nie zachęca, ale smak jest wyśmienity! Jak zwykle zachęcam do eksperymentowania, jeśli chodzi o proporcje składników. Jeśli więc np. smak selera jest dla Was okropny, dodajcie więcej jabłek, jeśli zaś sok jest zbyt słodki, dajcie więcej selera. Znajdźcie idealne proporcje dla siebie!



Składniki
  •  jeden pęk selera naciowy (ok. 20 pojedynczych łodyżek),
  • 4 jabłka,
  • 2 duże marchewki
  • 1 cytryna

Wykonanie

Seler i jabłka dokładnie myjemy, wycinamy nasiona z jabłek. Marchewki i cytrynę obieramy. Następnie po kolei wkładamy do sokowirówki i uzyskujemy pyszny, świeży sok. Smacznego!


4 komentarze:

  1. Zdrobiłam ten sok i wyszedł bardzo ładny pomarańczowy kolor,nie ściemniał od cytryny,
    bardzo pyszny

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja za późno dodałam cytrynę i mi brzydko ściemniał. Ale pyszny i tak był:)

    OdpowiedzUsuń
  3. pyszny jak pyszny ale jaki zdrowy

    OdpowiedzUsuń
  4. fajne połączenie, ciekawa jestem jak taki sok smakuje :)

    OdpowiedzUsuń