W moim sadzie jabłka w zastraszającej liczbie spadają z drzewa, z kolei marchewka z ogródka aż się prosi, żeby ją wyrywać. Nie pozostało mi więc nic innego, jak kupić selera naciowego i przystąpić do pracy:) Kolor soku może nie zachęca, ale smak jest wyśmienity! Jak zwykle zachęcam do eksperymentowania, jeśli chodzi o proporcje
składników. Jeśli więc np. smak selera jest dla Was okropny, dodajcie
więcej jabłek, jeśli zaś sok jest zbyt słodki, dajcie więcej selera.
Znajdźcie idealne proporcje dla siebie!
Składniki
- jeden pęk selera naciowy (ok. 20 pojedynczych łodyżek),
- 4 jabłka,
- 2 duże marchewki
- 1 cytryna
Wykonanie
Seler i jabłka dokładnie myjemy, wycinamy nasiona z jabłek. Marchewki i cytrynę obieramy. Następnie po kolei wkładamy do sokowirówki i uzyskujemy pyszny, świeży sok. Smacznego!
Zdrobiłam ten sok i wyszedł bardzo ładny pomarańczowy kolor,nie ściemniał od cytryny,
OdpowiedzUsuńbardzo pyszny
Ja za późno dodałam cytrynę i mi brzydko ściemniał. Ale pyszny i tak był:)
OdpowiedzUsuńpyszny jak pyszny ale jaki zdrowy
OdpowiedzUsuńfajne połączenie, ciekawa jestem jak taki sok smakuje :)
OdpowiedzUsuń